Achter de schermen: Wendy van Houten

Bij de DIAGstudie hebben we jaarlijks een studet die ons helpt bij het doen van onderzoek. Vorig jaar was dat Emma van Buiten. Dit collegejaar mogen we rekenen op Wendy van Houten. Ze vertelt hier wie ze is, wat ze doet bij de DIAGstudie en wat haar ambitie is.

Mijn naam is Wendy van Houten en ik ben 23 jaar. Ik heb de bachelor Pedagogische wetenschappen afgerond en op dit moment ben ik bezig met de master Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Voor mijn masterscriptie ben ik terecht gekomen bij het DIAGonderzoek. Het project lijkt mij erg interessant en ik hoop nog meer te kunnen leren over het doen van kwantitatief onderzoek en het opzetten van een onderzoeksplan.

Voor het onderzoek help ik met de data verwerken en controleer ik deze op volledigheid en correctheid. Daarnaast onderhoud ik contact met de deelnemers en help ik gedragswetenschappers en persoonlijk begeleiders wanneer zij bij het geven van toestemming of het invullen van de vragenlijsten ergens tegen aan lopen.

Na de master orthopedagogiek zou ik graag willen werken als orthopedagoog in de jeugdzorg, om kinderen en hun omgeving ondersteuning, hulp en zorg te kunnen bieden.