Over het DIAG, het onderzoek en het project 'Ik kan het zelf!'

Wie zijn de mensen en organisaties die het DIAG-platform mogelijk maken? Waar voert Hinke Drijver het DIAG-onderzoek uit? En waarom is ze er ooit aan begonnen? Op deze pagina lees je het allemaal.

Over ons

DIAG-onderzoek Hinke Drijver
Het ‘Diagnostisch Instrument Adaptief Gedrag’ (DIAG) is ontwikkeld door Hinke Drijver, gedragswetenschapper bij Advisium, het expertisecentrum binnen zorgorganisatie ’s Heeren Loo. Hinke heeft in 2019 met het onderzoeksvoorstel voor het DIAG de NPGZ-stimuleringsprijs gewonnen. Ze gaat nu (promotie)onderzoek doen naar de toepasbaarheid van het instrument, door het in de praktijk te testen en waar nodig te verbeteren. Lees hier Hinke’s motivatie >> 

Onderzoeks- en begeleidingsteam
In het dagelijks werk van het onderzoek wordt Hinke ondersteund door Resi Oberauer, onderzoeksassistent en door masterstudenten die werken aan hun masterthese in het kader van de opleiding Orthopedagogiek.

Bij een promotie-onderzoek hoort een begeleidingsteam. De mensen in dit team hebben de taak om de promovendus te begeleiden om te komen tot goed wetenschappelijk onderzoek. Bij de DIAG-studie zijn dat de hoogleraren Carlo Schuengel (Vrije Universiteit) en Robert Didden (Radboud Universiteit).

Academische Werkplaats Viveon
Hinke voert het onderzoek uit binnen de Academische Werkplaats Viveon. Dit is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en ’s Heeren Loo. Hier worden verschillende onderzoeken uitgevoerd. Op de website van Viveon vind je een overzicht van onderzoeken en ontwikkelde kennisproducten voor de praktijk. www.viveon.nl

Het DIAG-platform
Dit DIAG-platform is een communicatieplatform, een middel om het DIAG in zoveel mogelijk handen te geven en kennis over adaptief gedrag te delen. Het platform is onderdeel van het project ‘Ik kan het zelf!’ en is eigendom van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek ’s Heeren Loo.

Met dank aan
Deze projecten zijn mogelijk gemaakt door giften en steun van ds. Visscherfonds, Academische Werkplaats Viveon, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek ’s Heeren Loo.