Achter de schermen: Emma Buiten

Als je een vraag hebt over aanmelding of het invullen van de vragenlijsten, dan is de kans groot dat Emma Buiten je verder helpt. Een vrouw van de praktijk én de wetenschap i.o.. Ze vertelt hier wie ze is, wat ze doet bij de DIAGstudie en wat haar ambitie is.

Emma Buiten DIAGstudie

Emma Buiten

Mijn naam is Emma Buiten, 26 jaar en ik ben op dit moment bezig met de master Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Via de universiteit ben ik voor mijn masterthesis terecht gekomen bij de DIAGstudie.

 

Daar help ik Hinke onder andere met het contact onderhouden met deelnemers en ik check de data op volledigheid en correctheid. Ik draai mee in het lopende onderzoek en help begeleiders of gedragswetenschappers wanneer zij bij het aanmelden van een cliënt of bij het invullen van de vragenlijst ergens tegenaan lopen.

 

Ook ben bezig met het verzamelen van data voor mijn eigen deelonderzoek. Voor mijn thesis ben ik bezig met een deelonderzoek naar het verschil tussen de test-hertestbetrouwbaarheid en de interbeoordelaarsbetrouwbaarheid van het DIAG uit fase 1 en die van het DIAG 2.0. Ik leer veel over het opzetten van een onderzoeksproject en over alles wat er komt kijken bij het doen van kwantitatief onderzoek.

 

Nog wat over mij: Ik ben al vijf jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider van een groep kinderen met ernstig verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Mijn doel van deze studie is om orthopedagoog te worden bij een kinderdagcentrum voor kinderen met een (ernstige) verstandelijke of meervoudige beperking.